9/8/15

7è dia de vacances: SOBRE RODES



Hem anat a missa a Ventalló. Ens agrada conèixer altre parròquies. L’església de Sant Miquel, que data del segle XVII, no té res d’especial. Bé de fet sí, l’entrada és lateral i els bancs, deu ser una tradició antiga, tenien inscrits a la part del darrera el nom de les famílies que havien promogut la seva fabricació i l’any. Mentre m’ho mirava, quasi tots tenien inscrit una família al darrera, una senyora m’ha dit que m’hi podia asseure’m igualment, que encara que portés aquell nom, no volia dir que fos reservat a aquella família en qüestió. Anar a Ventalló no ha estat casualitat ja que havíem vist que feien un mercat de segona mà tots els diumenges i com que el dia s’ha aixecat borinat, hem posposat la cita a la platja amb l’Íngrid, hem decidit anar allà a missa amb la intenció que en acabat trobar el mercat. Però quan ho hem preguntat a les senyores han fet cara d’estranyades i ens han dit amb contundència –No. Això no ho fan aquí. Ja no- LA cara pagava, no els agradava gens que el seu poble acollís a poc documentats, diògens, guiris, estraperlistes, col·leccionistes i probablement algun que altre lladre. Però com que ja ens havíem fet a la idea hem anat a Torroella que sabem que n’hi ha un. El dia s’ha anat aclarint i com que ens havíem vestit amb calça llarga hem passat calor. Aquesta vegada ens hem firat una llum de gas, uns coberts de peix, una planta de menta, un pal de selfies i la Martina ha negociat 3 o 4 peluix per un euro. Quina crack!
A l’hora de dinar hem decidit fer l’arròs a casa d’uns amics: la Tati i l’Albert. Tenen el restaurant a Viladamat i fan una cuina com la d’abans. Boníssima. A Can Parera, si hi aneu, demaneu-vos l’arròs. En sèrio que és espectacular. I segur que a altres llocs també hi podries menjar bé però llavors us perdríeu la Tati. 

Si ahir us parlava de la Marina avui toca fer-ho de la Tati. Les tres som amigues des de fa anys. Però la Tati ocupa un record en la meva memòria de quan érem molt petites. Ella era la filla dels amos d’un restaurant a l’Armentera, on passava els estius, i ja havíem parlat alguna vegada. No va ser, però, fins l’adolescència que ens vàrem fer de veritat. És una amiga de tarannà planer, agradable i sincer. Tenim molt en comú i el que ens diferencia ho apreciem de valent. Va fer sort amb l’Albert. Un bon jan, amant dels animals, que sempre ens permet una visita a la granja improvisada amb que ha convertit casa seva.  Des que vàrem arribar teníem pendent de veure’ns, així que la gana ha estat una bona excusa per fer-ho.

Després d’una llarga conversa de sobretaula els hem deixat descansar (o quasi) i hem decidit sortir a passejar amb bicicleta. Les excursions en bici són un clàssic a l’estiu i donen sentit a les hores i hores dedicades a ensenyar als més petits a pedalar i aguantar l’equilibri. Poder fer esport amb la família és molt gratificant i espero que ells en guardin tan bon record com jo d’aquestes escapadetes quan es facin grans. Pedalant, pedalant hem anat a parar a casa de la Tati i l’Albert i els hem tocat una miqueta més els collonets, estroncant-los el descans. Però us asseguro que ha estat una visiteta ràpida. I sort d’això perquè tot just enllestir l’excursió i aplegar les bicicletes ha caigut un xàfec dels bons. Uf per poc!


Soparet, pel·liculeta amb son i descans. El dia havia anat rodat.

PD: La Dolça i el MacGyver sembla que sentin el temps i en dies com avui es barallen i es burxen. Sort que nosaltres posem pau i en el pitjor dels casos els obrim la porta perquè marxin una estona amb l’esperança que tornin relaxats. I amb l’esperança ens quedem.