29/12/16

Buff! 2016, un any que recordaré la resta de la meva vida.

Buff! Quin any! Si us he de dir la veritat és que fins que no s’ha mort la meva mare no he estat massa conscient de com passa la vida. De ràpid, vull dir. Des de fa 3 anys, crec, que faig un balanç del meu any. El faig públic i és una bona manera de repassar l’important de l’any. Del que és important versus el que no ho és. Aquest, doncs, ha estat un bon any per aprendre el que és important del què no.
També he hagut de veure com expirava l’últim alè, la mare, per adonar-me que la vida està plena de canvis i que s’han d’entomar de la millor manera que un sap. No cal exigir-se. L’ésser humà sempre és un animal d’hàbits que s’acaba acostumant al canvi, encara que costi. Així que no cal forçar-lo. Cal respectar-lo. I això que aquest any he canviat de feina per voluntat pròpia!! Però en el fons, aquest no ha estat un gran canvi. Total, treballo per a viure i viure no he deixat de fer-ho.
Ni tant sols m’he adonat com n’és d’important de perdre una part de mi mateixa, fins que no he perdut aquella part del meu ésser que es diu mare i que transpira per milions de porus de la meva pell. I això que aquest any he perdut la vesícula. Unes pedres em feien nosa. I la vesícula, doncs... què voleu que us digui. La vesícula no acaba de servir per a res. O això m’han dit els metges amb certa desídia.
Així que el 2016 serà recordat com un any important. Un d’aquells que no oblides. Com l’any que vas fer el primer petó, com l’any que vas començar la carrera, l’any que et vas casar, l’any que vas tenir el primer fill o l’any que va néixer la segona filla. El 2016 serà l’any que la mare va decidir marxar, ara sí, definitivament de la meva vida.
Els que em coneixeu sabeu que sóc una rara avis que creu en Déu, en el cel, en la bondat de les persones i la misericòrdia. Per això us dic que acabo l’any bé. Contenta. Encara que tinc la tristesa egoista que m’acompanya de la mort de la mare, estic feliç per ella. Ella estarà millor on és ara. En el fons, ella no suportava la idea de fer-se gran, així que li desitjo un bon viatge i que aprengui a viure de nou. Que li serà fàcil amb tots aquells que ella admirava i que han volat al seu costat, com en George Michael! Haha. Si sabessis que t’has mort el mateix any que la Muriel Casals, que en Bowie, en Prince, en Leonard Cohen (tantes vegades te l’havia sentit cantar) o en Manolo Tena... segur que riuries i em diries ¿veus? “El muerto al hoyo y el vivo al bollo”.

Aquest 2017, et faré cas. Miraré de treballar menys i gaudir més, encara que em costi. Procuraré dedicar-me només a allò que em faci feliç i espero trobar la pau que em permeti viure sense tu, però sense tristesa. I sí, no m’oblido, et dec un llibre.