3/7/12

AVIAM QUÈ ENS DEPARA EL DIA?


Fa uns mesos vaig començar en una feina nova.  Ja no recordava com n’és de difícil passar a formar part del conscient de la gent anònima. Els que em coneixeu, sabeu que les relacions personals se’m donen bastant bé, però amb l’edat (del pròxim, és clar) la cosa es rovella. No hi ha mala maror, simplement distància que s’ha d’anar escurçant a base de dies.
Però és clar, anar a treballar i no creuar paraula no és el meu estil i aquí és on us presento la meva estratègia.
DIARI GRATUÏT + ASCENSOR + TROBADA CASUAL
Cada dia, tot i arribar d’hora (gràcies al Xavi, s’ha de dir tot) caminava a poc a poc fins la porta del despatx. Els ulls ben oberts per tal de visualitzar la víctima. Llestos. Quan ja la tenia divisada entrava el factor 2: La invisibilitat. Per tal que la presa no fugís (parlar amb el nou de classe pot ser una mica friki) els moviments havien de ser suaus. Accelerar el pas si convenia o aturar-se a veure alguna cosa interessant fins que la trobada a la porta fos clavada, marcada per un rellotge suís.
Bon dia- i prou. Encara no estava tot guanyat. Plegats esperàvem mirant a terra o esbufegant que arribés  l’ascensor (petit consell:  No creuar mirades, pot fer-la marxar). El deixàvem passar i el deixàvem marcar. Que se sentís segur. Quan les portes es tancaven, de forma subtil obria el diari gratuït que portava casualment sota el braç. Buscava les últimes pàgines, controlades prèviament. I la deixava anar, com si tal cosa:  Aviam què ens depara el dia?
ARIES: Avui les trobades fortuïtes poden ser molt beneficioses per la feina.
Somrient, aixeco la mirada i la deixo caure, amb senzillesa: I tu, de quin signe ets?


Petit homenatge real al diari Qué, que ja no fa l’edició impressa que tant bé m’ha anat