4/8/19

Merilanding. Primera parada dia 2

Merilanding. Primera parada dia 2
Potser és veritat que quan tornes a on havies passat tantes vacances, idealitzes allò que tenies. En certa manera penses que allà tot segueix igual encara que a tu els 30 des de llavors et pesen com una llosa. I avui anar a la platja, la meva platja, ha estat una manera d’aterrar molt poc agradable. 
Sant Pere Pescador és un poble que a més a més d’un riu té uns 7 km de platja de sorra fina. Arribar-hi és creuar un petit desert amb dunes que fan que tothom tingui el seu espai per posar la tovallola i no haver de fer-se un lloc a base de trepitjar la dels altres. Anar a la platja de Sant Pere, per mi era el paradís perquè no cobría, perquè l’aigua era clara, perquè tothom hi cabia, perquè a les 12h s’aixecava un airet que feia molt agradable estar-s’hi fins l’hora de dinar. Però avui tot ha estat un despropòsit. 
Ja fa temps que a la platja hi conviuen d’una manera més o menys còmode banyistes i esportistes. El vent fa que sigui un bon lloc per practicar esports com la vela, el windsurf i ara el katesurf o surf d’estel. Era bonic veure en un dia de tramuntana com el cel blau s’omplia de colors que voleiaven. Però això ha passat de mida. Avui els surfistes passaven a 3 metres de la sorra, just on hi teníem els nens banyant-se al mar. En Carles, el meu germà, i la Mònica, la meva cunyada m’explicaven que, fins i tot, al tros on acostumem a anar, el Cortal de la Vila,els socorristes fan fora a la gent de l’aigua per evitar accidents. 
Queda clar que si no ets esportista o turista (els que s’allotgen als càmpings, que tenen platja privada) no hi tens cabuda.
Amb l’ànima als peus i amb l’esperança que algú o l’ajuntament hi posi una mica de seny hem marxat. El pla d’usos de la platja és un despropòsit monumental i posa de manifest el poc coneixement d’aquests esports i de la gent que els practica per part del consistori. 
Malgrat l’aigua clar, la platja neta i la facilitat per estirar la tovallola, aquesta platja ha deixat de ser la de la meva infància perquè se l’ha endut el vent.
PD: qualsevol dia aquesta vila surt a les notícies per una desgràcia.