21/8/14

Destí Torroella de Fluvià. Dia 17

Fins que no m'ha fet mal l'esquena no m'he llevat. Amb el que jo havia estat! Dos dies d'alta intensitat han estat suficients per sentir com el meu cos em suplicava descans. Així que he descansat i la meva família ho ha agraït. De fet he descansat tant que he dinat en pijama. L'única que no ha gaudit del nostre dia de descans ha estat la Dolça que amb tanta gent a casa i tan poc lloc per jeure ha anat marxant d'un lloc cap a l'altra cercant un trist racó de pau: impossible.
Com que tenim més temps per analitzar, sempre és durant l'estiu quan veiem a la Dolça més trista o més sola. Aquest any, a més a més, se suma el tema del Tití o sigui que estem una mica més pendents. I com cada any, a diferència de Barcelona, veiem gatets petits que podríem adoptar pel carrer. Ja l'altre dia els vàrem veure i sortir a buscar, però sense èxit. I avui, abans d'anar a comprar, que ha estat l'única activitat que ens ha fet sortir de casa, s'han plantat els tres preciosos gatets al pati de la casa de sota. 

En Xavi ha baixat i ha entrat al pati de la casa aprofitant que no hi havia ningú.  Portava una llauneta d'aquelles que fan les delícies dels felins més llepafils, com la Dolça. S'hi acostava i els 4 gatets marxaven. El blanc de les taques negres ja no hi era. Potser algú ja l'havia adoptat, potser no havia tingut sort. Després tornaven cautelosos i en Xavi esparcia el patè de lluny esperant que s'hi acostessin. Només ha aconseguit tenir-los a un metre. Són tan bonics. N'hi ha un de gris merengo que és un amor. Els altres fan cara de tristos.
Després d'una estona hem decidit que si els gatets venen ha de ser perquè volen, no forçats a venir per més amor que tinguem per donar-los. 
Parlant amb la veïna, que ens hem trobat abans de sortir, hem sabut que la seva gata, Magia, cada nit s'escapa i dorm a la porta de casa nostra. Es veu que coneix la Dolça. No sé com.
...
Per sopar ens hem pres el gaspatxo que he fet aquest matí i la millor truita de patates de tots els temps. L'hem fet emb els ous que van agafar de les gallines de ca la Tati, l'altre dia. Eren tan frescos que la clara i el rovell ha costat de separar-los.  A més a més feta a foc lent i amb carinyo, El millor dels ingredients. La truita l'ha fet en Xavi sota l'atents mirada de dos personatges que presideixen la taula.