14/8/17

Merilanding on tour: Retrobament




Tan bon punt ha posat els peus a terra, la Martina ens ha demanat d’anar a la platja. Diu que anar amb barco està molt bé, però que s’ho passa millor a la platja. Així que hem esperat que l’Arnau tornés d’anar a esquiar amb l’avi (el Sr. Perseverança ha aguantat un parell de minuts) i quasi a les 12 hem agafat les cadires i la tovallola. Hem deixat tot allò de valor que ens poguessin robar a casa i hem fet via cap al mar.
Anar a la platja a Cambrils és com endinsar-se en un experiment sociològic d’alta intensitat. La munió de gent per metre quadrat fa que l’espectacle sigui distret. En aquesta platja no cal endur-te les pales perquè no podràs jugar. N i pilotes. Com a molt un matalàs o qualsevol mètode de flotació que permeti endinsar-se una mica i perdre de vista tants cossos nus del teu costat. M’he assegut i he practicat el meu esport preferit mentre en Xavi i els nens han anat a l’aigua: badar. He badat i he escoltat converses d’anònims. Accents, tarannàs, procedències, banyadors, tipologia de famílies, tot ha passat pel meu disc dur. He flipat amb la poca vergonya que té la gent per plantar una hamaca a menys de 20 centímetres d’un desconegut, privant-li la vista que tenia i sense preguntar. He vist mamelles naturals i operades –es distingeixen fàcilment- i he vist banyadors, bikinis, trikinis i, fins i tot, autèntics banyadors dels 60 (ja no fan la roba com abans). M’he empassat el fum de fumadors compulsius, he gaudit de l’ombra de l’ombrel·la del veí i quan ja no podia aguantar més la calor, m’he refrescat en una aigua que tenia partícules daurades que et feien l’efecte que rebies un autèntic bany d’or. La veritat és que anar a la platja a Cambrils no té res a veure amb la platges que estic acostumada a anar, però aquí la distracció és múltiple.
Per la tarda hem fet recolliment i hem anat a Missa, Diumenge és el dia del Senyor. Cada capellà és un món, igualment passa amb les persones. Aquest mossèn té la particularitat de donar una importància al cant superlativa i d’utilitzar el sentit del ritme i del temps d’una manera especial. Però en fi, com que estem de vacances, hem pensat que no teníem cap pressa i ens ho hem pres millor que altres vegades.
Després hem anat a veure la posta de sol des del BARlovento. Un chiringuito a tocar a la bocana del Club Nàutic. Com que estava ple com un ou –la veritat és que fa goig de veure- hem demanat a una parella que estava asseguda en un espai per a 4 persones, si ens deixarien asseure’ns en els dos seients que tenien al davant. Els hem intentat convèncer, dient-los que miraríem a l’horitzó i els donaríem l’esquena, però s’ho han pres malament i ho hem deixat córrer. Ens hem assegut al terra, amb els peus penjant quasi a tocar de l’aigua i hem gaudit de l’espectacle mentre els nens jugaven a caçar crancs.


Meravellats hem xerrat del món i de la vida i ens hem decidit a anar a sopar i deixar els nens amb els avis i seguir la vetllada sols. Els avis han acceptat encantats i nosaltres dos ens hem retrobat amb les converses que s’acaben i amb les mirades que ens hem dedicat –i això que feien el Barça-Madrid per la tele al costat nostre-. Abandonats a la calma i sense pressa hem retrobat l’espai de la parella que no teníem des de feia...quasi un mes.