6/8/15

4rt dia de vacances: IMPERDIBLES



I ha tornat a passar. Tornem a veure’ns un any més tard i sembla que no hagi passat res en els últims 364 dies. Res a canviat i sents que ahir els vas veure. Acompanyant els nens o fent un cafè ràpid al Gufo. I malgrat la distància, posa-hi dos escoles més enllà, seguim essent amics. No sé massa com es jutja si una amistat és o no bona. Però ells ens fan sentir a gust, simplement, encara que no sempre és simple. Per això quan ahir en Michael ens va trucar ens va fer molta il·lusió. Avui hem anat a veure’ls al seu apartament de l’Escala. Des de casa dels Corell Ubach es pot veure el port i els vaixells que ell anhela navegar. Els mateixos vaixells que ella tem pels marejos que pateix només posar-hi un peu. Però la piscina els uneix i ens ha unit a tots. La calor apretava de valent i l’aigua procurava refrescar-nos, però a estones, ni així.
Els nens s’ho han passat molt bé i han gaudit de la seva amistat que, encara que és d’any en any, guarda una tendresa difícil d’explicar. És bonic veure com estima un nen. Què fa, com mira, què diu, com actua... és diferent a com estimem els adults. Ells són transparents i no amaguen desig, només estimen i gaudeixen del moment. I riuen i es diuen confidències i mengen xuxes d’amagat i canten i ballen i ens ensenyen una coreografia quasi improvisada amb una mescla d’orgull i vergonya i s’enfilen l’un sobre a l’altre a la piscina com si fossin castellers... i es diuen adéu amb les galtes vermelles i sense fer-se petons, és clar, però es miren amb complicitat i amb ganes de més.  


Cansats de tant entrar i sortir de l’aigua hem anat cap el centre de l’Escala. A les 20:15 tancava el servei de préstec a la biblioteca i tenia encarregat la meva última adquisició novel·lesca, Memòria d’uns ulls pintats de Lluís Llach. El trànsit ens ha fet arribar quasi tard però he saltat del cotxe i he corregut per la plaça com si dins de la biblioteca hi regalessin alguna cosa. De fet, sí que en regalen. Regalen records, històries, contes i imaginació. No és poc.
En Xavi ha donat voltes i més voltes i més voltes amb el cotxe, fins que jo ja sortia amb el tresor sota el braç. M’ha carregat de nou i després de més voltes i molt de cansament hem decidit no anar a veure les havaneres. No teníem cos per a res més que anar a casa, sopar a quarts de 22h i asseure’ns a veure la televisió esperant agafar la son.
Avui he sentit que estava de vacances. Gràcies Michael, Natàlia, Clàudia i Carla.
PD: La Dolça és una gata domèstica i tranquil·la. En MacGyver és un gat inquiet, dòcil i molt curiós. Ara a la tarda ha sortit a fer el vol i encara no ha tornat, no crec que canviï asfalt per sofà. Tornarà.